Tungtransport

Säker och effektiv tungtransport

Behöver du hjälp med att flytta riktigt tunga saker? Inga problem, vi är erfarna experter på tungtransport. Vi kan utföra säkra och effektiva tungtransporter av kassaskåp, tunga maskiner och mycket annat. 

För att kunna erbjuda en så bra transport som möjligt använder vi specialanpassade hjälpmedel och starka fordon. Hos oss är ditt gods i goda händer, våra kunniga transportörer kan garantera en säker och effektiv hantering av godset.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med tungtransport!


Kontakta oss


Moderna och starka kranbilar

När det handlar om arbeten som kräver både lyft- och transportförmåga kommer våra kraftfulla och välutrustade kranbilar väl till pass. Våra kranbilar används till att flytta, forsla och placera. 

Denna kombination av lyftkraft och transportförmåga är mycket användbar när det handlar om flytt och transport av tunga föremål.

Säker flytt av båt och bil

Våra erfarna flyttexperter kan hjälpa dig att flytta både båtar och bilar. Detta med hjälp av våra kranbilar som är mångsidiga verktyg med många användningsområden. De kan användas till mycket – allt från rörläggning till transport av olika maskiner såsom grävmaskiner och borrhuvuden. En kranbil är ett mycket bra komplement till andra maskiner när det handlar om tungtransport.

Våra kranbilar är bland de bästa och modernaste i branschen, vilket gör att vi kan erbjuda hög kostnadseffektivitet, låg miljöpåverkan samt hög säkerhetsnivå.

Tung flytt och transport

Alla våra medarbetare innehar ID06 och har relevant utbildning inom sina respektive arbetsområden. I detta ingår utbildning i Safe Construction, där vi är utbildade bland annat inom detta:

  • Att förstå vanligt förekommande risker inom bygg- och anläggningsbranschen och hur dessa kan förebyggas.
  • Insikter om hur attityder och beteenden kan påverka säkerhet, både på individ- och gruppnivå.
  • Kunskaper om regler inom hälsa och säkerhet

Kunniga inom arbete på väg

Vi är även utbildade inom arbete på väg, vilket är viktigt och nödvändigt vid bland annat avspärrningar och tillfälliga tungtransporter. Exempel på detta är lossning av långtradare eller avspärrningar för lyft med kranbil eller mobilkran. För trafikanters och våra medarbetares säkerhet följer vi självklart alltid lagar och förordningar vid denna typ av arbeten.

tungtransporttransport av tunga föremål

Så lyckas du med en tungtransport

En tungtransport är alltid något av en utmaning. Det handlar om riktigt tungt gods och en hel del svåra och riskfyllda moment. För att lyckas med en tungtransport rekommenderas starkt att man tar hjälp av proffs. 

Vi är specialister på tunga lyft och transporter och tänkte därför bjuda på våra kunskaper och erfarenheter inom dessa ämnen. Här berättar vi mer om de utmaningar vi möter i vårt arbete.

Tungtransport – kritiska moment

En tungtransport innebär en hel del svåra moment vid sidan om själva transportdelen. Första utmaningen är förstås att lasta godset. I detta ingår det ofta krävande lyftet att flytta det tunga godset till transporten. Detta kräver alltid erfaren och utbildad personal för att att ska utföras på ett ergonomiskt och säkert sätt. 

När tunggodset har förflyttats till transportbilen är det viktigt att lasta korrekt – och att surra fast allt ordentligt. Även detta kräver rätt utrustning. Fordonet måste klara tyngden och personalen måste ha relevanta kunskaper om hur man surrar och säkrar lasten på bästa och säkraste tänkbara sätt.

 

Transporten – ett kritiskt steg

Nästa steg är att transportera lasten dit den ska. Detta kan vara en svår uppgift, särskilt om trafiken är tät och intensiv. En annan utmaning, inte minst i städer med äldre bebyggelse, är att man ofta måste färdas på riktigt trånga gator.

När transporten är avklarad är det dags att lasta av. Även här finns behov av rätt maskiner, utrustning och kunskaper. Beroende på överenskommelsen kan föremålet även behöva flyttas manuellt till angiven plats. Detta kan ofta inträffa vid industriflytt eller transport av tunga maskiner. 

Vänd dig till oss för din tunga transport

Är du i behov av kompetent tungtransport rekommenderar vi att du vänder dig till oss. Vi har de maskiner, den utrustning och den erfarna och säkerhetsmedvetna personal som behövs. Välkommen att kontakta oss redan idag för offertförslag eller vidare information.  

Vi tar hand om de riktigt tunga transporterna
Kontakta oss