Flytta värmepump

Vi hjälper dig att flytta din värmepump

Behöver du flytta din värmepump? Vill du känna dig trygg i att din värmepumpsflytt utförs på ett proffsigt och säkert sätt rekommenderar vi att du anlitar oss på Tunggruppen för jobbet.

Vi har kunskapen, erfarenheten och utrustningen som denna typ av tung transport kräver.

Alla våra anställda är specialutbildade inom tunghantering och har styrka och teknik som krävs för att flytta en värmepump snabbt och varsamt. Vi har alltid rätt utrustning och hjälpmedel för att arbetet ska gå på rätt sätt. 

Välkommen att kontakta oss redan idag – vi kan flytta din värmepump!


Kontakta oss


Otympliga lyft kräver kunskap och varsamhet

En värmepump är ett tungt och otympligt objekt – det förstår de flesta. Men moderna värmepumpar har mycket avancerad teknik och är därmed också ömtåliga och bör hanteras varsamt när de ska transporteras från en punkt till en annan. 

På Tunggruppen kan vi hjälpa våra kunder med flytt av luftvärmepump och andra tunga och skrymmande objekt. Här delar vi med av oss av några tips om hur du hanterar en värmepump vid en flytt. 

Flytt av luftvärmepump och andra tunga objekt

Vi är ledande inom transport och tunghantering och för oss finns det inga flyttprojekt som är för stora. Detta gäller oavsett om vi ska flytta en luftvärmepump eller något annat tungt objekt.

Våra kunder beskriver oss som ett professionellt och kundorienterat företag.

Har du ett kassaskåp, en flygel eller en värmepump som måste flyttas? Vi har kunskapen, erfarenheten och utrustningen som behövs för tunghantering. Våra bärare är utbildade och har styrkan och tekniken som krävs för de riktigt tunga jobben. Vi använder sele och maskiner för att utföra arbetet om det behövs, vi anpassar oss efter det som krävs.

Vi erbjuder kostnadsfri besiktning

Vid tunghantering kan det behövas en kostnadsfri besiktning, för att bedöma vilka resurser som krävs samt för att kunna ge ett prisförslag. Kontakta oss gärna för besiktning.

För oss är varje kund unik och därför tar vi alltid fram en skräddarsydd helhetslösning. Utöver tjänster inom tunga lyft kan vi bidra med transport, truckar, kranar, tunglyft, magasinering och lagerlösningar.

Som flyttfirma innehar vi självklart även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Kontakta oss omedelbart om ni önskar en lyckad värmepumpsflytt.

Flytta värmepump

Så flyttar du en värmepump – några starka tips


1. Planera ordentligt
För alla flyttprojekt är planeringen a och o. Hur många personer behövs för arbetet? Vilka fordon eller redskap behövs? Om ni är klara med allt redan från början kommer arbetet att gå smidigare, det är en sak som är säker.

2. Se till att det är fritt fram
Det är viktigt att flyttvägen är fri från andra föremål och du behöver också säkerställa att det går att transportera värmepumpen hela den tänkta vägen. Viktigt är också att planera exakt när flytten av luftvärmepumpen ska ske. Ingen vill fastna i timmar i en bilkö när en viktig transport ska genomföras. 

 

3. Se till att det finns tillräckligt med flyttpersonal
För att en värmepump ska kunna hanteras på ett korrekt och varsamt sätt är det viktigt att det finns tillräckligt antal personer att utföra jobbet. Detta är inte minst viktigt med tanke på skaderisken. En ensam person som lyfter fel kan skada ryggen allvarligt om det vill sig illa.

4. Rätt redskap
Även om man har tillräckligt med folk på plats är det viktigt att använda korrekt redskap. Bärsele är alltid bra vid tunga lyft, pirror och säckkärror är andra mycket användbara redskap.

Vi flyttar värmepumpar och allt som är tungt
Kontakta oss